perjantai 5. kesäkuuta 2015

Ihanaa tulevaisuutta ja ripaus mennyttä aikaa.

Jes! Olemme vihdoin päässeet kotona yhteisymmärrykseen terassin kesäkalusteista. Saamme kuin saammekin ehkä vielä tämän kesän aikana nauttia kesäisestä lounge-henkisestä kesäolohuoneestamme. Ihanaa!

Suunnitelmissa ollaan edetty jo isoin askelin eteenpäin ja kehittelin tänään pientä kollaasia siitä minkätyyppistä kokonaisuutta terassille olemme hankkimassa. En kyllä itse olisi uskonut vielä alkuviikosta terassin suunnitteluun liittyvää Inspiraatiota etsimässä -blogitekstiä kirjoittaessani, että ratkaisu ongelmaamme löytyisi näinkin pian. Vielä hetken kun malttaisi odottaa tilausten saapumista kotiin.

Ennen kehittämääni terassisuunnitelman esittelyä täällä blogin puolella olisi tarjolla muutamia arkistojen kätköistä löytyneitä hieman sekalaisia kuvia muisteluna viime kesältä, jolloin vielä hioimme ja öljysimme melkein kaksi päivää tyhjillään ammottavaa terassin lattiaa. Kovasta työstä huolimatta suosittelen huoltamaan terassin laudoitusta säännöllisesti 1-2 kertaa vuodessa. Takaan, että huolletusta terassilattiasta nauttii kaiken sen vaivan ja rahan edestä, koko kesän.


Työn suorittamiseen on oltava tietysti kunnon työvälineet ja öljyämisen kannalta on hyvä tehdä perusteellinen pohjatyö jos laudat ovat kovasti naarmuuntuneet tai kärsineet. Lautojen hiomiseen käytimme AEG:n vanhempaa tasohiomakonetta ja siinä Mirkan melko karkeaa 80 hiomapaperia, jotta työ sujuisi vähän joutuisammin. Toimi meillä kohtuu hyvin, mitä nyt voin luvata sivustaseuraajana.Terassimme laudoitus koostui kolmesta erillisestä painekyllästetystä pihalaatan palasta joita on helppo siirrellä ja nostella aina tarpeen vaatiessa. Rajallisesta työskentelytilasta johtuen päätimme tehdä yhteistyönä projektia eteenpäin yksi pihalaatta kerrallaan. Aina kun isäntä sai yhden laatan hiottua valmiiksi, minun tehtäväksi jäi putsata se ensin enimmiltä hiomapölyiltä ja sen jälkeen öljytä hiottu pinta kahteen kertaan. Öljyämiseen käytimme Teknoksen Kesä Puuöljy väritöntä. Ja muistakaa jos uudistatte terassianne, painekyllästetty lauta hiottuna imee öljyä PALJON!
Kuvan oikealla puolella on juuri hiottu ja öljytty valmis pihalaatta ja vasemmalla puolella puolestaan vielä käsittelemätöntä terassia. Melkoinen ero uuden ja vanhan välillä. Harmi kun ei silloin tullut mieleen napata vielä erillistä kuvaa täysin valmiista terassin lattiasta. Onneksi tänä kesänä saamme nauttia työn tuloksista valmiilla terassilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti