maanantai 23. marraskuuta 2015

Haaveista totta: Makuuhuone.On kuulkaas jälleen suuria suunnitelmia kotipuolessa. Päämakuuhuoneessamme on nimittäin vaihtumassa tyyli ihan päälaelleen entisestä olemuksestaan. Nykyinen vaalean pelkistetty sisustus on ajatuksena vaihtaa melko tummanpuhuvaan sävymaailmaan. Kuten kuvista voi nähdä, nykyisestä makuuhuoneestamme löytyy paljon valkoisen, turkoosin ja harmaan eri sävyjä. Ehdoton lempparini vanhassa näkymässä on pitkään ollut Lapuan Kankureiden turkoosi Corona -huopa, jonka tulin hankkineeksi noin puolitoista vuotta takaperin Hullujen Päivien iltatärpeistä. Myös J.F. by Finlaysonin Aro -päiväpeitto, sekä Sotkasta jo vuosia sitten alennusmyynneistä poimitut valkoiset pörrömatot ovat kaikki kyllä olleet täysin hintansa arvoisia hankintoja, mutta nyt on tullut niiden aika väistyä täysin uudenlaisten ideoiden tieltä.

Ajatus makuuhuoneen varsinaisesta muutoksesta lähti alun perin liikkeelle sängynpäädyn takana näkyvästä vihreä-sini-harmaasta seinän väristä, mikä on viime aikoina tympinyt itseäni jostain syystä ihan valtavasti. Johtunutko sitten seinän väristä vai sen tyhjyydestä, mutta viime viikonloppuna sain tarpeekseni sen tuijottamisesta ja kaipasin kovasti tilalle jotain puhdasta ja selkeääSiinä sen enempää miettimättä ja tuskailematta, otin varastosta löytyneet maalipurkkien loput, sekä telan kauniiseen käteeni ja maalasin parissa päivässä seinän takaisin puhtaan valkoiseksi. Ja ai että sitä tunnetta kun tehosteseinä oli vihdoin ja viimein pois silmistä ja erityisesti pois to do -listalta!


Seinän maalaamisen jälkeen aloitin huoneen sisustamisen erittäin inspiroituneena ns. puhtaalta pöydältä, poikkeuksena tietenkin sänky ja sängynpääty, joita emme ole vaihtamassa pois suurista muutoksista huolimattaTässä pieni kuvakollaasi siitä, mitä ajatuksissani on viime aikoina liikkunut uutta makuuhuonesuunnitelmaa pohtiessani.

Tasaraita -pussilakanasetti, Marimekko | Stropp - seinälenkit, By Lassen | Grain - kattovalaisin, Muuto | Julisteet, Finnish Design Shop | Huonekuusi, Plantagen | Saxo -nojatuoli, By Lassen | Nexus 10 - seinävalaisin, Nordlux


Paljon puhuttelee itseäni nyt tämä mustan ja vaalean nahan yhdistäminen toisiinsa. Olen erityisen innoissani tuosta Marimekon uudesta Tasaraita-pussilakanasta, jonka ajattelin meille hankkia ensimmäiseksi pussilakana-koekappaleeksi parivuoteen tuplapeitekokeiluihimme. By Lassen Stropp -seinälenkit ovat vaatteiden säilytyksen osalta melkein pakollinen hankinta makuuhuoneeseen jo pelkästään vähäisen lattiatilan vuoksi. Myös jonkinlaiset julistehankinnat täytyy huoneen osalta saada aikaiseksi, etteivät seinät näyttäisi enään niin kolkolta mitä tähän asti ovat meillä olleet. Erityisen paljon haaveilen myös tuosta By Lassen Saxo -tuolista vaikka luulen, että joudun valitettavasti tyytymään johonkin hieman hinnaltaan huokeampaan tuolivaihtoehtoon sen tilalla. Katsotaan myöhemmin, mitä tästä saadaan vielä lopputulemana aikaiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti