keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

Alakerran vessassa.




Tältä näyttää juuri nyt meidän alakerran vessassa. Vessa on hyvinkin alkuperäisessä 2001 vuoden mallissaan tällä hetkellä, lukuunottamatta edellisen omistajan maalauttamaa boordikuviota seinissä. Suunnitelmissa on vielä jonain päivänä saada hieman isompi vessaremontti aikaiseksi tähän lukaaliin, päivittääksemme näkymää enemmän jo uudelle vuosikymmenykselle. Vielä emme kuitenkaan ole siinä vaiheessa, että suurempaa remonttia tehtäisiin ihan lähiaikoina. Sen sijaan tämän päivän pieneksi askarteluprojektikseni leikkasin ja kiinnitin suojakalvon vessassa sijaitsevan tuuletusikkunan pinnalle ja tästä halusinkin tehdä pienen kuvasarjan miten kaikki tapahtui.




Suojakalvo on Jyskin Fossen -ikkunakalvoa, mitä on saatavilla rullatavarana kahden metrin pätkissä, joko 45cm tai 90cm levyisenä. Jo aiemmin keväällä ostamamme 45 cm levyinen Fossen-rulla oli silloin paikallisessa Jyskissä tarjouksessa muistaakseni neljän-viiden euron kappalehintaan. Olemme kotonamme hyödyntäneet sitä aiemmin muun muassa ulko-ovessamme olevaan pyöreään kurkistusikkunaan. Kalvo on himmeästi läpinäkyvä, eli päästää valon lävitseen, mutta peittää näkyvyyden sisälle erinomaisesti. Kalvoa on saatavilla Jyskistä neljällä erilaisella kuviovaihtoehdolla.







Kalvon leikkaamiseen kannattaa käyttää jonkinlaista suoja-alustaa suojaamaan pöydän pintaa. Mattopuukolla leikatessa joutuu painamaan aika lujaa jotta terä läpäisee kalvon kunnolla. Itse käytän meillä mattopuukon leikkuualustana ylimääräiseksi jäänyttä vaatekaapin taustalevynpalaa. Kalvo leikataan aina ikkunalasin suuruiseksi palaksi.

Kalvon kiinnityksessä ei ole käytetty liimaa, kuten esimerkiksi kontaktimuovissa, vaan kalvossa itsessään on mielenkiintoinen tahmeampi muovipinnoite nurjala puolella, joka magneettimaisesti tarttuu ikkunapinnalle helposti, vahingoittamatta kuitenkaan ikkunalasia millään tavoin. Tämä on mielestäni hyvä asia esimerkiksi silloin, kun ei ole täysin varma haluaako suojakalvon poistaa ikkunan pinnalta vielä tulevaisuudessa. Suojakalvo on myöhemmin vai vedettävissä ikkunasta irti ilman sen suurempaa vaivannäköä.

Kalvon kiinnitys ikkunaan tapahtuu helposti irroittamalla kalvon nurjalla puolella oleva suojapaperi pois ja asettelemalla kalvo sormilla tai kämmenellä painaen ikkunapintaan kiinni. Kiinnitysvaihetta ei kannata pelätä, sillä pinnoitteen ansiosta kalvo on aina irrotettavissa uudestaan ja uudestaan jos kalvon alle meinaa jäädä ilmakuplia tai ruttuja.




MUISTA: Ikkunakalvo kiinnitetään aina puhtaalle lasipinnalle!




Ikkunakalvon kiinnittämiseen ja työn suorittamiseen itselläni kului ehkä noin 30-45 minuuttia. Kalvo on keväästä asti ollut jo testikäytössä ulko-ovemme ikkunassa, eikä ole asennuspäivän jälkeen mielestäni liikahtanut milliäkään, vaikka ovi on ollut jatkuvalla käytöllä perheessämme ja lämpötilat lasin pinnalla ovat vaihdelleet kovista pakkasista aina lämpöisiin kesän hellelukemiin. Jos haluaa kotiinsa nopeasti yksityisyyttä, eikä millään malta teettää kuviopintaista peittolasia ikkunallensa, kalvo on edullinen ja nopea ratkaisu ongelmaan.

1 kommentti:

  1. Tuollainen ikkunakalvo onkin kätevä. Saa hyvin myös lisäsuojaa sen avulla. Meidän täytyy myös hankkia jonkinlaiset suojat meidän uusiin ikkunoihin. Mieheni ehdotti jonkinlaisia aurinkosuojakalvoja. Suojaako nämä teidän omat UV-säteiltä?

    VastaaPoista