lauantai 9. huhtikuuta 2016

Pikkuvessa.

Kuten jo aiemmin saatoin edellisessä kirjoituksissani vihjata, on pikkuvessan remontointi ollut perheemme keskuudessa erittäin kuuma puheenaihe viime aikoina. Olemme pohtineet, että jos johonkin tämän kodin huoneista täytyisi sijoittaa hieman suurempi summan rahaa, olisi alakerran pikkuvessa prioriteettijärjestyksessä ensimmäinen kohde. Esimerkiksi verrattaessa keittiöremonttiin, pikkuvessaan on mahdollista tehdä isokin muutos kohtuullisella budjetilla, kun taas keittiöremontti on lähes tulkoon poikkeuksetta aina iso sijoitus.
Alakerrassa sijaitseva pikkuvessa on aiheuttanut meille yllättävän paljon päänvaivaa ja harmaita hiuksia jo pelkästään remonttisuunnitelmia mietittäessä. Wc:n lattia on jääkylmä näin talvikaudella (muovimatto on asennettu suoraan valubetonin päälle!), lattian kaato on täysin väärään suuntaan valettu, kellertävän sävyiset huonosti maalatut boordiseinät yököttävät, ja peilikaapin valokin vilkkuu jo sähkövian saattelemana viimeisiään, ihan vain näin muutamia silmiin pistäviä vikoja mainitakseni.


Piirsin eilen hieman luonnoksia tulevasta toivenäkymästä pikkuvessassa. Suurin muutos pikkuvessaan tulisi tästä siivouskaapin/-nurkkauksen uudesta liukuovimekanismista. Saman tyylistä oviratkaisua on asunnossa aiemmin hyödynnetty muun muassa kylpyhuoneen yhteyteen sijoitetussa liinavaatekaapissa, ja uskoisin, että juurikin liukuovella kyseinen ongelmanurkkaus saataisiin maksimoitua paremmin hyötykäyttöön.

Vielä ei olla sen tarkempia budjetteja, remonttiyrityksiä tai edes materiaalieja päätetty, mutta veikkaisinpa, että meidän perheessä mielipiteet kallistuvat vankasti aika skandinaaviseen tyyliin pohjautuen valkoisen ja vaalean harmaan sävymaailmoihin (mahdollisimman hyvä, kohtuullisella hinnalla). Voisin kootakin muutamia erilaisia materiaalikollaaseja ja vaihtoehtokokonaisuuksia tänne blogin puolelle, niin saisimme ehkä itsekin hieman perspektiiviä siihen, miltä lopputulos voisi näyttää materiaaleineen päivineen. Nyt kun kerta haaveilemaan on ryhdytty, niin miksi siis ei vietäisi ajatuksia vielä pienen askeleen verran pidemmälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti